Skip to content
terug Naar blog

5 redenen waarom vakantiewerk op de camping zo leuk is!

Afbeelding 5 redenen waarom vakantiewerk op de camping zo leuk is!

De camping, voor veel vakantiegangers is dit dé plek om lekker te genieten in de vakantieperiode. Heerlijk in de buitenlucht zijn, barbecuen in de avond en met een muziekbox aan de afwas doen, voor kampeerders zal dit herkenbaar zijn. Als jongere bieden campings ook de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen. Benieuwd naar de 5 redenen waarom het werken op een camping zo leuk is?

1. Jij bent actief bezig

Op een camping is er altijd reuring en beweging. Van de allerkleinsten die in de avond naar de animatie gaan en tieners die zich bij het strand verzamelen tot aan volwassenen die drankjes voor de tent of caravan doen. Met vakantiewerk op de camping kom je alle doelgroepen tegen. Ben jij graag onder de mensen? Dan is de camping echt dé plek voor jou.

2. Jij bent een voorbeeld voor de gasten

Op de camping ben jij de blikvanger. Je draagt bij aan het plezier van de gasten, waardoor hun vakantie nóg leuker wordt. Je toont je namelijk betrokken bij de kampeerders, bent vriendelijk en behulpzaam. Jouw vrolijke glimlach en enthousiasme maken de campinggasten warm voor de gezelligheid van het campingleven.

3. Jij creëert zelfstandigheid

Misschien ga je voor het eerst een langere tijd weg van huis. Vertrouw erop, de camping wordt snel jouw tweede thuis! Nergens voel jij je zo vrij als op een camping, zeker met de diverse en plezierige activiteiten die je in de heerlijke buitenlucht kunt ondernemen. Hier krijg je de kans om jezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen. Wie weet keer je terug als een echte entertainer of weet je ineens veel meer over het bereiden van gerechten in de keuken. En vergeet niet, al deze ervaringen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

4. De camping biedt verschillende werkmogelijkheden

Zo divers als de gasten op een camping zijn, zo verschillend zijn ook de rollen die je kan uitoefenen op een camping voor je vakantiebaan. Vaak is het zelfs zo dat jij op allerlei gebieden meehelpt. Zo kan jij in de animatie, in de bediening, in de snackbar of bij de receptie aan het werk. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende functies denkbaar, bijvoorbeeld op campings op de Waddeneilanden, maar dit zijn de meestvoorkomende. Zo biedt de camping voor jou ook zeker mogelijkheden die jij leuk vindt!

5. Op camping keer jij even terug naar vroeger

Die opwinding van de speeltuin, de geweldige dansjes, en het buiten ravotten als kind? Die opwinding leeft stiekem nog steeds in je. Of je nu bezig bent met het knutselen van dierenmaskers, het organiseren van speurtochten, voetbaltoernooien, of familiequizzen - op de camping kan alles. Dit ga je echt niet ervaren tijdens een saaie supermarktbaan!

Vakantiewerk op de camping zorgt ervoor dat je actief bezig bent, een voorbeeld bent voor de gasten, zelfstandigheid ontwikkelt, verschillende mogelijkheden ontdekt en teruggaat naar die fijne zomerdagen van vroeger! De camping: dé plek waar jij deze zomer wilt zijn voor een onvergetelijke vakantiebaan!

Lees ook: