Skip to content
terug Naar blog

Werken op een eiland, hoe is dat?

Afbeelding Werken op een eiland, hoe is dat?

Werken op Texel

De coronaperiode (ik wil dit woord eigenlijk niet eens meer uitspreken of typen) ligt gelukkig al enige tijd achter ons. In 2020 durfden vele Nederlanders het even niet aan om naar het buitenland op vakantie te gaan. Landen als Turkije en Spanje werden door toeristen verruild voor Texel of een van de andere Waddeneilanden die Nederland rijk is. Ik ging zelf ook niet op vakantie en besloot samen met een vriendin een workation te gaan doen op Texel.

Hoe regel je werk op een eiland?

Onze zoektocht begon uiteraard online. We klommen in de (digitale) pen en schreven naar meerdere bedrijven een motivatiebrief. Achteraf gezien was het een stuk makkelijker geweest als wij het werken op een eiland via een uitzendbureau hadden geregeld, op hun sites vind je een compleet overzicht van al het aanbod en dan kan je contactpersoon al direct aangeven bij welke bedrijven je je eigen accommodatie moet vinden en bij welke dit al geregeld is (en wat de eventuele kosten zijn!), dat bespaart een hoop tijd!

Anyway, na een week of twee hadden wij een leuke baan gevonden en omdat wij beide al veel ervaring in de horeca hadden was een proefweekend niet nodig! Als je nog geen ervaring hebt, zou ik altijd aanraden om van te voren al een keer een weekend mee te gaan draaien. Zo leer je op een rustig(er) moment het bedrijf en een aantal van je collega’s kennen. Hierdoor is de ervaring minder overweldigend wanneer je in het hoogseizoen voor het eerst aan de slag gaat!

Hoe zit het met je huisvesting en maaltijden, worden deze vergoed?

Wanneer je wil werken op een van de Waddeneilanden is er vaak qua horeca en campings genoeg keuze! Echter kan het alsnog lastig zijn om het juiste bedrijf te vinden. Lang niet overal wordt accommodatie aangeboden, en als het er is betaal je vaak een ruime vergoeding (Dit was bij mij op Texel destijds ook het geval). Een maaltijd krijg je vaak op het werk (soms tegen een kleine vergoeding), op je vrije dagen regel je dit uiteraard zelf! Bij 365Werk werken wij alleen samen met bedrijven die ook huisvesting aanbieden (al dan niet gratis of tegen een zeer schappelijke vergoeding!) Hierdoor hoef je je daar niet meer druk om te maken!

Een ervaring om nooit te vergeten

Ook al heb ik slechts een maand op Texel gewerkt, het was een ervaring om nooit te vergeten! Samen met collega’s heb ik vele leuke momenten beleefd in de kroeg, op het strand maar ook op een vrije dag gezellig thuis met een zak chips op de bank. Werken op Texel betekende voor mij naast hard werken ook een ultiem vakantiegevoel. Zodra mijn dienst erop zat liep ik langs het strand weer terug naar huis. Dit gun ik iedereen! Benieuwd naar meer ervaringen? Lees dan het verhaal van Jacobien! Zij beleefde een hele fijne zomer op Terschelling!

Lees ook: