Skip to content
terug Naar blog

Hoe 365Werk werkt aan een gezondere werkomgeving

Afbeelding Hoe 365Werk werkt aan een gezondere werkomgeving

TNO deed onderzoek naar burn-outklachten onder werkende jongeren en het aantal verzuimdagen door werkgerelateerde psychische klachten. Uit de cijfers blijkt dat 23% van de mannen in 2022 te maken kreeg met burn-outklachten. Voor vrouwen ligt dit nog hoger, namelijk op 29%; dit is bijna 1 op de 3!

Zoals uit de cijfers blijkt, is het een groeiend probleem in Nederland. Bij 365Werk zijn wij ons ervan bewust dat dit onder jongeren voorkomt. We pretenderen niet dat wij burn-outs tegen kunnen gaan. Wel willen wij door middel van deze blog laten zien hoe wij vorm geven aan een gezonde werkomgeving, waarbij medewerkers met plezier aan het werk zijn.

Een jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek onder ons personeel

Bij 365Werk streven we ernaar dat iedereen een gezonde werkdruk ervaart. Dit meten wij in ons jaarlijks terugkerende tevredenheidsonderzoek. Hierin besteden wij in de vragenlijst altijd aandacht aan het onderwerp werkdruk. Op basis van de uitkomsten ondernemen wij actie voor zowel de korte als de lange termijn. Bovendien hebben collega’s regelmatig bijpraatmomenten om te peilen hoe het met iemand gaat en of de werkzaamheden haalbaar zijn. Heb je de laatste tijd teveel drukte ervaren in je werk? Dan kijken we samen met collega’s hoe dit aangepakt kan worden.

Geen individuele KPI’S

Hoewel het misschien ongebruikelijk klinkt voor een commercieel bedrijf, maar bij 365Werk hanteren wij geen individuele KPI’S. De enige KPI die telt is klanttevredenheid en daar werken wij elke dag met elkaar aan. We geloven in samenwerking en wederzijdse steun. Immers, samen bereik je meer dan alleen. Deze benadering vormt de kern van onze werkcultuur.

Een beoordelingsmodel dat gebaseerd is op ambities

Bij 365Werk hebben wij afscheid genomen van de traditionele beoordelings- en functioneringsgesprekken. Wij leggen nu de focus op de ambities van de medewerker, waarin een continue dialoog ontstaat tussen collega en leidinggevende. In eerdere functioneringsgesprekken werd er teruggeblikt op de afgelopen periode, nu zijn wij meer gericht op de toekomst.

Tijdens de dialooggesprekken richten we ons dus op de ambities van de collega’s. Concreet houdt dit in dat wij gericht kijken waar een collega zichzelf kan ontwikkelen en focussen wij op hetgeen wat de medewerker leuk vindt. We kijken vooruit en houden rekening met iemands ambities. Voel jij je niet meer op je plek in je huidige rol? Dan kijken we gezamenlijk welke nieuwe rol eventueel passend zou zijn.

Ruimte in werktijden- en locatie

Met ruime openingstijden tussen 08:00 en 17:30 bepalen onze collega’s zelf hoe laat zij willen beginnen met werken. Wil je op tijd beginnen en voor de spits weer thuis zijn? Dan start je om 08:00 uur. Heb je juist behoefte aan wat meer slaap en wil je in de ochtend wat langer blijven liggen? Dan begin je lekker om 09:00 uur. We merken dat onze collega’s deze vrijheid als prettig ervaren.

Daarnaast is iedereen vrij om te bepalen waar hij/zij werkt. Voor overleggen en andere afspraken is het natuurlijk handig dat je op kantoor komt. Veel collega’s werken het grootste gedeelte van de week op kantoor, gecombineerd met een dag in de week vanuit huis. Chris, Marloes en Noa hebben afgelopen november zelfs een week vanuit Malaga gewerkt. Overdag hard werken om vervolgens de boulevard op te gaan en de stad te verkennen. In de blog: remote werken in Malaga geven zij tips om het beste uit het werken op afstand te halen.

Genoeg tijd voor ontspanning

We hechten waarde aan hard werken, maar ook aan voldoende rust en vrije dagen. Binnen 365Werk krijg je 30 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Op deze manier kun jij tijdens de zomervakantie bijvoorbeeld heerlijk drie weken vrij nemen zonder je zorgen te maken over de vrije dagen in de rest van het jaar.

Gezonde lunch, wandelen & sportbudget

Elke werkdag lunchen we gezellig samen op ons kantoor. Op deze manier houdt iedereen pauze en is dit het moment om het even niet over werk te hebben. Realityshows, voetbalwedstrijden en ook de plannen voor het weekend worden hierin uitgebreid besproken. Gedurende de dag kunnen medewerkers ook lekker een stuk fruit pakken.

Wandelen

Na de lunch stimuleren wij het om een rondje te wandelen. Dit wordt dagelijks door een grote groep collega’s gedaan. Staat er een overleg gepland en is het lekker weer buiten? Dan voeren we dit overleg in de frisse buitenlucht. We merken vaak dat dit de creativiteit ook alleen maar bevordert.

Sporten met elkaar

Iedere collega heeft bovendien een sportbudget om in zijn/haar vrije tijd lekker te bewegen. Zo gaan collega's na het werk regelmatig met elkaar padellen of samen naar de sportschool. Dit zorgt voor een goede onderlinge dynamiek en een gezonde leefstijl.

Bij 365Werk proberen wij te zorgen voor een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers. Ongetwijfeld zijn er voor ons ook nog andere manieren om een gezonde omgeving te creëren waar wij tot nu toe nog niet aan hebben gedacht. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën en suggesties om hier beter in te worden. Neem gerust contact met ons op en stuur je input naar [email protected].