Skip to content
terug Naar blog

Even voorstellen: Chris

Afbeelding Even voorstellen: Chris

Hoelang werk je al bij 365Werk?

Nu iets meer dan een jaar. 28 juni 2021 ben ik begonnen bij 365Werk. Toen ik hier kwam werken was de nachthoreca nog niet open.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen het bedrijf?

Bij 365Werk ben ik werkzaam als recruiter, voornamelijk voor de horecavacatures. Ik probeer de juiste match te vinden voor de klanten binnen ons horecabestand. We doen in de vakanties bijvoorbeeld ook veel vacatures gericht op scholieren en studenten die een aantal weken op de Waddeneilanden willen werken. Die help ik dan met het vinden van een geschikte baan en probeer ik te begeleiden door duidelijk te maken wat horecawerk precies met zich meebrengt. Het is hard werken en ik vind het belangrijk dat ze weten wat ze te wachten staat.

Je hebt zelf ook ervaring in de horeca?

Jazeker, ik ben zelfs boven het restaurant van mijn ouders geboren. Zij hebben altijd een horecazaak gehad, dus ik ben al vanaf mijn 13e in de horeca gaan werken. Ook tijdens mijn studie in Groningen heb ik altijd in de horeca gewerkt. Ik heb hierin ook leidinggevende functies gehad en heb dit altijd erg leuk gevonden!

Wat heb je eigenlijk gedaan voordat je bij 365Werk kwam werken?

Ik heb geschiedenis gestudeerd, iets heel anders dan het werk dat ik nu doe. Dit komt onder andere door corona. Per toeval stond er een vacature open voor de functie recruiter en ik dacht waarom niet. Mijn achtergrond in de horeca komt daarbij nu goed van pas, omdat ik ook echt weet waar het werk uit bestaat.

Wat maakt het werken bij 365Werk zo leuk?

Wat ik heel erg fijn vind is als eerst de collega’s met wie ik samenwerk. Je hebt niet het idee dat je ergens alleen voor staat omdat iedereen elkaar ondersteunt. Op het moment dat de een het wat drukker heeft, is de ander bereid om wat taken over te nemen. Daarnaast vind ik ook de vrijheid die je hier hebt erg fijn. Je plant je eigen agenda in en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Zo waren we druk bezig met het organiseren van een 365Werk Meet and Greet dag. Daar hoef je geen toestemming voor te vragen, je oppert een idee en als mensen daarin mee gaan kan je het met elkaar gaan uitwerken.

Wat maakt volgens jou 365Werk anders dan andere uitzendbureaus?

Voor mezelf onderscheid ik 365Werk van andere uitzendbureaus door de korte lijntjes en dat er niet per se een hele duidelijke hiërarchie is. Er wordt gemakkelijk gepraat door iedereen op hetzelfde niveau. Er hangt een informele werksfeer waar wel hard wordt gewerkt. Als uitzendbureau denk ik dat wij ons onderscheiden door net dat ene stapje meer te zetten voor uitzendkrachten. Stel er is geen match tussen een uitzendkracht en klant, kijken we verder naar wat we kunnen betekenen voor de uitzendkracht. Ook bijvoorbeeld dat we op dit moment ons vol inzetten voor Oekraïners die hiernaartoe zijn gevlucht. We helpen ze zo snel mogelijk aan een geschikte werkplek en het uitleggen van wat bijvoorbeeld zorgtoeslag is. Dat zijn niet per se taken die bij ons werk horen maar laat wel goed de mentaliteit van 365werk zien.