Skip to content
terug Naar blog

365WerkT; ons eigen organisatiemodel

Afbeelding 365WerkT; ons eigen organisatiemodel

365WerkT is ons eigen model waarbij we hebben geleerd van al het goede van holocracy maar wel onze eigen saus daarover heen hebben gedaan. Eigenwijs als we zijn vonden we onze eigen, meer nuchtere, versie nog beter. Het is een combinatie van veel vrijheid geven door het werken met rollen en 360 graden beoordelingen en aan de andere kant heldere grenzen en doorgroeipaden.

Behoorlijk tegen m’n natuur hebben we van alles op papier gezet over hoe wij werken, wat onze cultuur is en wat het betekent om bij 365Werk te werken. Van nature zet ik weinig op papier en ben ik wat wars van procedures. Maar het blijkt toch dat nu we zo hard groeien en meer dan 20 collega’s hebben het heel goed en wenselijk is om dit wel te doen. Bijvoorbeeld waar we op letten als we een nieuwe collega aannemen. We letten niet op het CV (oftewel “ Fuck het CV”) maar wel op wie jij bent en jouw persoonlijkheid. Het 365Werk DNA moeten we herkennen tijdens het gesprek en er moet gelachen zijn. We letten op: samenwerken, humor, optimisme, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Met deze eigenschappen ga je het bij ons redden; maakt niet uit wat je achtergrond is.

De intentie van het model is niet om collega’s te beperken in hun doen en laten maar juist door duidelijke afspraken en verwachtingen het gevoel van vrijheid te geven omdat de grenzen ook helder zijn. Tot op heden kwam er juist soms onzekerheid omdat beslissingsbevoegdheden bijvoorbeeld vaag waren. Maar als je precies weet wat je wel kan en mag beslissen dit fijner werkt en je zeker maakt in de keuzes die je gaat maken. Kortom mijn wens is om een bedrijf op te bouwen met een cultuur waarin medewerkers veel vrijheid ervaren maar ook relatief veel verantwoordelijkheid dragen. Dit omdat ik geloof dat dit enorm bijdraagt aan het plezier en werkgeluk. En laat dat nou het allerbelangrijkste zijn in het werk. Dat we lol hebben, weten wat we aan elkaar hebben en samen problemen oplossen. En dat elke dag weer. Regie hebben over je eigen baan dus omdat je taken kan uitruilen en het heel oké is om te zeggen dat bepaalde taken je minder liggen of je daar minder energie van krijgt. Niet iedereen is goed in dezelfde dingen. Maar samen moeten we complementaire teams bouwen en wel (bijna) overal goed in zijn. Dit is geen eindpunt. We bouwen samen aan 365WerkT. Ook elke dag weer. Door te discussiëren over overlegvormen, rollen en klantteams. Of je nou stagiair bent of al langer in dienst. Alle input en feedback is welkom en wordt naar geluisterd. Juist door te blijven luisteren en niet top down te organiseren zijn we wendbaar en innoveren we snel.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!